maanantai 31. tammikuuta 2011

Aikaisia herätyksiä

Kuten minut tuntevat tietävät, en ole todellakaan aamuihminen. Mutta pakon edessä ei oo vaihtoehtoja, jos joku/jotkut odottavat minua jonnekin jo aikaisin aamusta, silloin on vaan mentävä.

 Tehdessäni sijaisuuksia olen herännyt monena aamuna siihen, kun puhelin soi ja pyydetään töihin. Olen ollut valmis lähtemään ja ollut töissä niin nopeasti, kuin vain on mahdollista. Eräälläkin viikolla olin neljällä eri koululla ja vieläpä eri puolilla kaupunkia sijaistamassa. Se vaatii tietynlaista luonnetta, että jaksaa jatkuvaa paikan vaihtumista ja koulujen erilaisia käytäntöjä. Olen huomannut, että esimerkiksi yleiset käytännöt ovat koulukohtaisia. Jollakin koululla välituntivalvonta saattaa kestää jopa 25 minuuttia, ja sen ajan saa yleensä viettää omien ajatuksiensa kanssa, koska toinen valvoja kiertelee omia polkujaan. Ei näin. Tykkään siitä, että saan välituntien aikana jutella niitä näitä toisten opettajien kanssa. Tuntee olonsa tervetulleeksi, jos ei joudu jonnekin nurkkaan yksin istumaan. Mutta ihmiset ja koulut ovat erilaisia ja se on vain hyväksyttävä, jos haluaa sijaistaa.

Otsikkokin kertoo, että olen joutunut/saanut herätä normaalia aikaisemmin. Lauantaiaamuna olin lähtövalmiina klo 8, kun matka Educa-messuille alkoi. Väsytti ja ketutti herätä vapaa-aamuna noin aikaisin, mutta halusin kuitenkin messuilemaan ja näinpä reissulla myös yhtä ystävääni. Olin ekaa kertaa messuilla ja aika lensi siivillä. Emme ehtineet kierrellä, nähdä ja kuulla kaikkea, mitä olisimme halunneet. Priorisoimme ohjelmaa, mutta se ei riittänyt. Hauskaa kuitenkin oli. Saldoksi jäi monta mukavaa hetkeä sijaiskollegani kanssa, aimo kasa kirjoja ja erinäisiä esitteitä ym. Kyniä ja karkkeja emme ehtineet haalia kuin muutaman. Harmi sinänsä.

Aikainen herätys on myös huomen aamuna. Sain odotettua aikaisemmin postia sairaalalta. Kirje tuli viime viikolla ja labrakokeet käyntiä varten pitää ottaa viimeistään viikkoa ennen käyntiä. Eli siis aikataulujen vuoksi herään aamulla klo 6 ja menen jonottamaan labraan seitsemäksi. Kaikki aamuajat olivat jo menneet, kun tiedustelin asiaa kutsun saatuani. No, päästäänpähän asioissa taas eteenpäin. :) Lääkärin puheille pääsen jo ensi viikolla, eli omalääkäri laittoi asioihin kunnolla vauhtia. Kerrankin voi antaa pisteet terveyskeskuksen toiminnalle.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tänään koulullamme vieraili puheterapeutti, joten minun piti olla pirteänä jo aikaisin. Kolme tuntia meni ja saatiin tarkastettua ne oppilaat, jotka pitikin saada. Samalla minulle annettiin hyviä jatko-ohjeita opetusta varten. Ilmeisesti olin osannutkin opettaa jotain, koska en saanut moitteita. Ilman koulutusta puheopetus on mielestäni varsin haastavaa hommaa. Seuraava hommani on tehdä jonkunlainen selko materiaalien sekamelskasta, sillä sitä on monessa paikassa ja aivan sikin sokin. Kunhan tässä ehtii, tunnit eivät meinaa riittää ylimääräseen hommaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.